Més que un teatre

Més que un teatre

dijous, 16 de setembre del 2010

Permeteu-me un elogi

És difícil d'explicar la sorpresa, el descobriment, de veure la foto d'en Josep en un diari; com també haig de dir que se'm fa extrany veure'l fotografiat en les pàgines interiors de la mateixa publicació, en plena activitat professional.
Crec que a hores d'ara ningú de nosaltres dubte de la seva vàlua pedagògica, així com tampoc ho fa del nivell personal. Si a algú li quedava alguna incògnita més, ja sigui a nivell acadèmic, o d'investigació, ja ha sortit de dubtes.
No crec equivocar-me massa si, fent referència a la foto del blog, estem orgullosos, tots els que hem tingut la sort de compartir algun viatge, alguna assignatura, i algunes estones de companyia amb en Josep, d'haver estat deixebles de la seva saviesa, i de la seva bona manera de fer.
M'imagino l'alegria interior que deu haver experimentat el professor Cervelló, quan ha pogut recuperar, sobretot amb la col.laboració d'una alumna seva, aquelles peces que li tornen a obrir el camí per a seguir amb l'estudi i el treball tenaç i encoratjat, del que ha estat per a ell, i per cada vegada més persones, una de les civilitzacions més ben estructurades, i amb més interès de la nostra història antiga.
Els entrellats es desfan a base de treball i convicció, la mateixa que va portat a relacionar el nom de Wilussa amb Il.lios, és a dir amb la Troya dels nostres mites. La Història Antiga, la que descobreix tots els processos humans abans de la racionalitat, té molt més sentit del que a vegades pensem, i nosaltres hem tingut el privilegi de compartir aprenentatges amb una excel.lent persona que en sap un munt. Entre altres coses, ens ha transmès aquesta idea tant interessant de relacionar els fets del passat amb l'actualitat; i en aquest cas concret, ens ajuda a relativitzar l'estigma de l'espoli de les tombes egípcies fetes en segles passats. De fet, no estem tant lluny de les actuacions "primitives", senzillament, sóm els mateixos homes i dones, amb els mateixos defectes, que només hem canviat les formes, l'estètica i la tecnologia.

Ben trobades les peces, i ben apresa la lliçó.


Miquel - Setembre 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada